Onze Jeugd

Brassband Opsterland stelt met veel enthousiasme voor:

 

Koperbende is het jeugdorkest van Brassband Opsterland en staat ook onder de muzikale leiding van Martine Reijenga. In 2016 werd er begonnen met het enthousiasmeren van basisschool leerlingen in Frieschepalen voor de blaasmuziek waar instrumentarium en lessen voor beschikbaar werden gesteld. Een aantal leerlingen begon met het volgen van lessen, wat uitgroeide tot een jeugdensemble zonder naam.

 

De leerlingen spelen anno 2017 met veel plezier en zijn enorm gegroeid in hun muzikale ontwikkelingen. Zo heeft Koperbende muzikale kerst-klanken gebracht tijdens de kerstwandeling Bakkeveen in 2016. In maart 2017 heeft Koperbende het podium gedeeld met BBO op het jaarlijkse Voorjaarsconcert in ‘de Mande’ te Bakkeveen en in april 2017 zijn ze de strijd aan gegaan op het Gouden Spiker Festival te Ureterp!

In de afsluiting van 2017 speelt Koperbende oa. bij de Sinterklaas intocht in Bakkeveen en verlenen zij muzikale ondersteuning met de kerstnacht.

Ook in 2018 staat Koperbende weer in de schijnwerpers, onder andere op het jaarlijkse Gouden Spiker Festival en het voorjaarsconcert met Brassband Opsterland.

 

Koperbende repeteert gezamenlijk elke maandag avond van 19:00 tot 19:45 in Frieschepalen. Daarnaast krijgt de jeugd individuele lessen van Martine Reijenga.